19 mars 2007

Balenciaga.





Jag kan inte bestämma mig för om Balenciaga är något bra eller något elakt. Jag går väl emot de flesta och erkänner att jag fullkomligen hatade deras höstvisning 06. De voluminiösa kapporna, ridhjälmarna.. Självklart ska kreativieten flöda, och visst var det rätt nytt och spännande, men det gör tyvärr inte plaggen snyggare eller upplevelsen mindre negativ (i den mån mode kan vara något negativt för mig).
Våren och hösten 07 däremot, vilka underbara byxor! Höstbyxorna är sjukt heta, med perfekt längd till högklackat, och något mer puff uppe än nere men inte så det blir löjligt (se Cheap Mondays galna byxor). Vårens byxor är superslimmade och de svarta "gummitightsen" och de guldiga metalltightsen är så sjukt balla.
Överdelarna faller mig dock inte alls i smaken. Kantiga, breda axlar, assymetriska axelskärningar (nej, jag gillar oftast inte klänningar med ena axeln bar. Har nog inte sett en enda jag gillar.), konstiga åttiotalsdetaljer...

Jag tror helt enkelt domen får bli: heta underdelar, iskalla överdelar. Så helt diss blir det inte för lille Nicolas Ghesquière.

Bilder: www.style.com

Inga kommentarer: