02 november 2007

Jag och min favoritbok.


Här är vi. Vi är rätt lika varandra.

Jag hoppas förresten att alla lägger märke till att jag fotar massa onödiga saker (böcker, nåldynor..) endast för att själv kunna få vara med på bilden. Jag kan liksom inte egobilda fullt ut än, så då värmer jag upp såhär. Det är skitbra. (Dessutom, titta vilken fin klocka jag har!)

8 kommentarer:

Anonym sa...

snygg bild! Vad är det för bok?

Sanna sa...

The-fucking-shining!!

Men det är ju bara en av många favoritböcker. Fast just den här ligger mycket mycket nära mitt hjärta :)

Anonym sa...

ahaa. Ja jag tyckte det stod det. Vad är det som gör den så bra?

Sanna sa...

Den är välskriven, handlingen är fenomenal och alla små detaljer som gör alla (nåja, de bästa) stephen king-böcker så frukantsvärt bra. Karaktärerna är utvecklade, väldigt definierade. Dialogerna är skrivna så väl att man hör de i huvudet.

Stephen King visar varför han är gud, ungefär.

Anonym sa...

schysst. När jag tänker stephen king tänker jag skräck. Är jag helt ute och cyklar då?

Sanna sa...

Nej, du cyklar ganska fint där på rätt landsväg. Fast han skriver annat också. Men det mesta har övernaturliga element. Dock inte allt. Cujo är skräck fast inte övernaturligt, Misery likaså (Lida på svenska). Dolores Claiborn, rätt kass bok dock. Sen har han skrivit sånt som inte direkt är skräck men som är lite skumt och övernaturligt. The Green Mile, tex. Hearts in Atlantis är lite småruggig på sina ställen men i grund och botten inte särskilt läskig, mest bra.
Bag of Bones, sjukt bra fast den ska ju vara skräck-ig. Om du skulle vilja börja läsa den underbara mästaren så kan du läsa "The Girl who loved Tom Gordon". Rätt kort och sjukt bra. Lite läskig, men ine sådär skräckig. Han har också skrivit mångan noveller och av dessa kan man hitta såna som inte är så läskiga. Noveller är ju lättare att läsa också, för att lära känna författaren eller hur man ska säga. Dock är Stephen King i sitt esse när han skriver romaner, eftersom han då verkligen bygger upp karaktärerna.

Föreläsningen över.

Sanna sa...

Nu skrev jag ju iofs att du var ute och cyklade, fast du hade ju helt rätt. Nåja, du förstod säkert vad jag menade.

Anonym sa...

okej bra. Ja jag letar lite nya författare som kan roa mig när jag vill läsa annat än kurslitteratur...