01 september 2008

Alkoholkörning.

Tittade på nyhetsmorgon imorse och det talades om att rattfylleriet har ökat markant. De tog upp ett fall, en man som hade haffats för rattfylla 48 gånger. Fyrtioåtta. FYRTIOÅTTA! F-Y-R-T-I-O-Å-T-T-A! Hur i helvete kan rättssystemet fungera så att en person har kvar körkortet efter så många gånger? Det borde inte kunna gå att åka fast för rattfylla mer än ett par gånger, sen ryker körkortet. Ordentlig uppföljning, behandling och alkolås ifall man någonsin ska få tillbaka det. Det är ju för guds skull livsfarligt med rattfylleri. En bil må vara i de flesta fall ett fordon, men i fel, då särskilt fulla, händer blir den snarare ett vapen. Herregud.

Dessutom var det en annan sak som stal min uppmärksamhet. Komvux, som nyss skulle avvecklas och tas bort, ska tydligen satsas på igen. Jan Björklund intervjuades och det frågades varför man plötsligt har svängt om helt och vill satsa på Komvux igen.
- Komvux är en sådan sak som måste kunna expandera och minska i samband med konjunkturen.
(Måhända inte exakt ordagrant citerat, men med den innebörden).
Är det bara jag som tycker att det låter som en rejäl bortförklaring? Gissar att sanningen ligger lite mer åt det här hållet:
- Folk tyckte att det var dåligt att vi drog in på Komvux och vi vill ju inte att de ska tycka illa om oss.
Typ.

Inga kommentarer: